Nyitólap Profilom Regisztráció Kilépek Belépés
                                                                MAGYAR BLITZKRIEG OLDAL                                 

                                                                       Magyarország a hősök nemzete, Németország az erényt, Franciaország a szabadságot,
                                                                               Olaszország a dicsőséget képviseli a nemzetek sorában. Magyarország a hősiesség megtestesülése.
Victor Hugo


[ Új üzenetek · Résztvevők · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
A fórum moderátora: hungaryblitz, Rolesz  
Fórum » MAGYAR FORUM » ÁLTALÁNOS FORUM » Térképszerkesztő (Térképszerkesztővel kapcsolatos kérdések és válaszok)
Térképszerkesztő
[HRA]oberseppDátum: Vasárnap, 2010-02-14, 10:56 | Üzenet # 16
Hadnagy
Csoport: Teszterek
Üzenetek: 56
Kitüntetések: 0
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Üdv!

Hogyan lehet kiválasztani az új repülőket az editorban(me-210, ju-88 stb.)? Ez nem csak a HRA-ra vonatkozik, hanem a CSLA1.2modra is. ott vannak modern repülők amik pl: P-51-ként kiválasztva jeleníthetők meg, de amik nincsenek ilyenhez hozzárendelve azok nem jelennek meg a listában, bedig az aviation könyvtárban benne vannak és a modobjectben is.

 
[HRA]hungaryblitzDátum: Csütörtök, 2010-02-18, 19:40 | Üzenet # 17
RABSZOLGA
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 246
Kitüntetések: 0
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Oké uraim először is elnézést hogy eddig nem válaszoltam.
Aztán gooliathnak :
Sajnos nem találom a multis skript buildert :'( ám átnéztem néhány gzm7 multis térképet és azok között bizony van olyan ami neked kell wink
javaslom, hogy nézegesd át azokat. Vagy ha képes vagy kivárni amíg elkészülök a sima missiókkal utána biztos fogok csinálni egy két jobban sikerült térképből multis változatot. Részletesen leírni a skriptek működését hosszadalmasabb mint elkészíteni őket. Viszont nem olyan bonyolult mint aminek tűnik. Ha szeretnél készíteni skripteket a térképekhez a legegyszerűbb ha először a single pályák skript bilderét kezded el használni mert az egyszerű áttekinthető és könnyen érthető skripteket hoz létre. Aztán igaz csak angol, francia, spanyol, cseh nyelven de nagyon jó leírások vannak a BK-ban használt skript parancsokról az OKTATÓANYAGOK között. A SEGÉDPROGRAMOK között pedig megtalálod a skript-buildert.
Obersepp:
Kedves hadnagyom a csla az eredeti BK mappákat megtartva lett megcsinálva, vagyis mivel ez egy modern mod Ares kolléga nem írta be a modobject fájlba az adott egységeket hanem egyszerűen csak helyettesítette az eredeti modelleket. Ezért van az hogy P51 nek kell kiválasztani valójában másik gépet.
A HRA azonban nem tesz ilyen kavarást a modobject fájlban minden repcsi külön a saját nevén szerepel kivéve ami az eredeti játéknak is a része, mert azt felesleges lenne beleírni.
Tehát ha valamelyik repcsit nem találod meg a listában akkor már csak az lehet a probléma hogy az adott térképet a szerkesztőben nem a HRA modban nyitottad meg vagy megint űrzavar van a gépeden.......
ÍME:

wink
 
ssellvaaDátum: Vasárnap, 2010-02-21, 14:56 | Üzenet # 18
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 9
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Üdv mindenkinek!

Látom más is gondba van a multis pályákkal pedig a multi elvileg egyszerűbb kell legyen mert nem kell AI és script sem. Most ott tartok, hogy működik a reinforcement, meg minden, de a működő multi pályákban van egy "MultiplayerMap.xdb" fájl ami nekem nincs. Ha egy működő pályából kimásolom ezt a filet és utána rakom be a térképet a játékba akkor felismeri a térképet és el is indul, de természetesen rossz a térkép megnevezése és a méretinformációk. Tehát mondjuk én 8x8-as pályát csináltam, de a játék 14x14-est ír ki rá. Ezután nem tudom milyen egyéb paraméterbe nyúl bele mert nem sikerült még kipróbálni működés közben. Ehhez kéne egy kis segítség.
Nézem amit írtatok, hogy elvileg a map menü diplomacy alatt kéne beállítani, de én nem látok semmi ilyet a menüben. A mapinfoban van diplomacy, de oda csak számot lehet beírni. Flag kontrollt, map type meg hasonlót nem találok sehol. Hol keressem? Skriptet meg miért kell írni? Az editor leírása külön kiemeli, hogy multiplayerhez nem kell sem AI sem skript?

Hozzáadva (2010-02-21, 14:56)
---------------------------------------------
Most látom, hogy az én map editorom nem is így néz ki. A toolbaron nekem sokkal kevesebb dolog van és a nagy része mindig inaktív. A B2 anthology-ból van a map editor, eredeti darab. Létezik más verzió? Honnan lehet letölteni???

 
[HRA]hungaryblitzDátum: Vasárnap, 2010-02-21, 17:07 | Üzenet # 19
RABSZOLGA
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 246
Kitüntetések: 0
Hírnév: 1
Állapot: Offline
Már meg is oldottad a rejtélyt töltsd le a mapeditor 1.4 változatát:http://gabgames.ucoz.hu/load/0-0-1-395-20
Azonkívül minden multis pályának kell lennie skripnek és egy txt. fájlnak az .xdb fájlt a játék maga hozza létre (elvileg) ebben vannak tárolva a térképről a verzió, méret, mod, stb. információk. Ellenőrizd a játék verziót ha továbbra sem működik frissítsed a game.exe-t az 1.2-re. Elvileg csak az volt a baj hogy a mapeditorban nem tudtad beállítani rendesen a térképet. A SKRIPTET IS A MAPEDITORBAN KELL HOZZÁRENDELNI! Mivel gondolom nem mélyedtél el a skriptek rejtelmeiben azt tudom tanácsolni hogy használd fel már működő térképek skriptjét. wink Az eredeti játékban (ha kibontod a pak fájlokat) a maps/Multiplayer mappában megtalálod mindazt ami egy-egy multis térkép készítéséhez kell.
Azonkívül tudom hogy goooliat csinált már működő térképeket, HA RÁ TUDJUK VENNI AKKOR TALÁN ÍR IDE EGY KIS RÉSZLETESEBB MAGYARÁZATOT HOGY Ő HOGYAN CSINÁLJA.
Én ugyanis még egyetlen multis térképet sem készítettem. sad
 
ssellvaaDátum: Hétfő, 2010-02-22, 09:27 | Üzenet # 20
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 9
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Szia! Köszönöm a gyors segítséget.
Most az a baj, hogy nem tudom futtatni a letöltött 1.4-es editort. Szokásos, hibát észlel és leáll. Vagy rosszul telepítem? Hova másoljam be, ha nem az editor könyvtárba?
A játék 1.5-ös verzió. Mellesleg sehol nem találok letölthető map editort. Micsoda káosz és elhanyagoltság?!:( Mi a teendő?

Köszi

 
gooooliathDátum: Hétfő, 2010-02-22, 11:18 | Üzenet # 21
Őrmester
Csoport: Teszterek
Üzenetek: 27
Kitüntetések: 0
Hírnév: 2
Állapot: Offline
háát sajna nem tudok sokat segiteni...igaz csináltam multis pályákat ..elég sokat is ...de én soha sem készitettem skripteket..reinforcest..mert nem szeretem..ugy szeretem játszani h be rakok egy aránylag nagy mennyiségü haderöt,és mindenki azzal oldja meg a feladatot..mert a nagy reinforces pályákban gyülölöm h nincs semmi taktika...(lásd. church of the hell,general demolution..ezek a leghiressebbek...) nyomja a gép a reinforcest és se eleje se vége a missonak...viszont mikor meg van h ennyivel vagy annyival gazdálkodhatsz** akkor meg becsülsz minden egyes kis katonát...
no most akartam még azt meg csinálni h zászló pontok alapján jöjjön a reinforces..mint pl a company of heroes játékban...zászlópontot kell szerezned és akkor kapsz kevés erösitést..azt sem sokat....de sajna itt is elakadtam...

a diplomaciban kell a flag kontrolt be állitani...

Hozzáadva (2010-02-22, 11:18)
---------------------------------------------
de a napokban csinálok már egy jó kis pályát...aki akar egy igazi blitzkrieg csatát játszani az irjon..game spyon meg oldjuk...lassan haladok az idöben..mindég idöszerinti pályákat készitek most fogok csinálni egy olasz angol összecsapást északafrikában...1940..eddigi pályáim lengyelországban zajlottak valamint finn orosz háboru...aztán franciaangol-német 1940 dunkerque...stb...

 
ssellvaaDátum: Hétfő, 2010-02-22, 12:26 | Üzenet # 22
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 9
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
De nálam miért nem működik a map editor? A játék verzió 1.5-ös (eredeti Anthology), de a térképszerkesztő mindig 1.0-ás. Nincs diplomacy menüm, sőt semmilyen map type stb-t nem tudok beállítani. Amit hungaryblitz feltöltött 1.9MB-os exe fájl nem csinál semmit. Kiírja, hogy a program hibát észlelt és leáll.... sad
Légyszi valaki küldje már át mailben, vagy másutt a teljes működő update-elt map editort. A neten sehol nem találok ilyesmit. wacko

Hozzáadva (2010-02-22, 12:26)
---------------------------------------------
Über jó multis pályákat tudnék csinálni ha végre be tudnám állítani a multi paramétereket.

 
[HRA]hungaryblitzDátum: Hétfő, 2010-02-22, 12:42 | Üzenet # 23
RABSZOLGA
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 246
Kitüntetések: 0
Hírnév: 1
Állapot: Offline
AMIT FELTÖLTÖTTEM AZ A SAJÁT MŰKÖDŐ VERZIÓM!
HA NEM TUDTAD ELINDÍTANI AKKOR VAGY NEM A MEGFELELŐ MAPPÁBAN VAN, VAGY NEM TETSZIK NEKI AZ ANTHOLOGY. HA TOVÁBBRA SEM JÓ AKKOR IRD LE A GÉPED RÉSZLETEIT ÉS A HIBA TELJES SZÖVEGÉT. MEGOLDÁS LEHET EGY ÚJRATELEPÍTÉS IS ESETLEG. JA MELYIK OP RENDSZERT HASZNÁLOD?
 
ssellvaaDátum: Hétfő, 2010-02-22, 15:34 | Üzenet # 24
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 9
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Az exe file-t a blitzkrieg2/EXE/bin-be másoltam, itt van az eredeti B2_MapEditor.exe is. Máshova kéne? Data.pak-ba? Az egész játékot újratelepítettem már többször is. Windows XP alatt fut, AMD athlon 64x2 dual core 2,4Ghz processor 1GRAM memória. A kiírt hiba a szabvány windows hibaüzenet miszerint a program hibát észlelt és leáll.

Hozzáadva (2010-02-22, 15:34)
---------------------------------------------
Ja egyébként másoláskor nem akar semmit felülírni, egyszerűen beteszi a mappába és kész.

 
gooooliathDátum: Hétfő, 2010-02-22, 15:41 | Üzenet # 25
Őrmester
Csoport: Teszterek
Üzenetek: 27
Kitüntetések: 0
Hírnév: 2
Állapot: Offline
jaaa..te blitzkrieg 2 ben utazol????..jéé én azt hittem blitzkrieg 1ben csinálod a pályát...hát ebben nem tudok egyáltalán segiteni...bocs.... sad
 
ssellvaaDátum: Hétfő, 2010-02-22, 16:00 | Üzenet # 26
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 9
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Uhh, basszus, akkor lehet, hogy hungaryblitz is az 1-hez tette fel az 1.4-est? surprised

Hozzáadva (2010-02-22, 16:00)
---------------------------------------------
Váááá, de hisz itt az egész honlap a blitzkrieg 1-ról szól most jövök rá. Annyira hasonlítanak a képek a 2-re, hogy nem vettem észre. Pfff, ezt a sztorit. Senki nem használja a 2-t?

 
[HRA]hungaryblitzDátum: Hétfő, 2010-02-22, 18:36 | Üzenet # 27
RABSZOLGA
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 246
Kitüntetések: 0
Hírnév: 1
Állapot: Offline
:'( Próbálj segítséget kérni az orosz fórumon: itt a közvetlen link a BK2 közösséghez:http://union.4bb.ru/viewforum.php?id=42
Használd a google fordítót!
 
ssellvaaDátum: Hétfő, 2010-02-22, 18:52 | Üzenet # 28
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 9
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Na hát ez nem fog menni. Fordító ide vagy oda, semmit nem találok. Na mindegy azért köszönöm mindenkinek a segítséget.
 
[HRA]hungaryblitzDátum: Hétfő, 2010-02-22, 19:25 | Üzenet # 29
RABSZOLGA
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 246
Kitüntetések: 0
Hírnév: 1
Állapot: Offline
sob
 
[KwK]-Pz_VIDátum: Csütörtök, 2010-04-01, 09:36 | Üzenet # 30
Közlegény
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 16
Kitüntetések: 0
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Üdvözletem!

Kérdezhetnék valamit az alap Blitz1 térképszerkeztőjével kapcsolatban? Hogy lehet megcsinálni, hogy a gyárakból erősítés jöjjön mint pl a church of hellben? Mert néztem a szerkeztőben a churchot és láttam négyzetet az Administrative Office körül amibe az embereket kell küldeni, hogy jöjjenek tankok a gyárból. A négyzeteknél felirat is volt F500 a németeknél F600 a szovjeteknél. Gondolom a Map Tools részlegben kell valamit beállítani, de nekem ez így sajna bonyolult. Előre is kösz.

Hozzáadva (2010-04-01, 09:36)
---------------------------------------------
Meg a luáját is néztem és ott is találtam a gyárról dolgokat.

 
Fórum » MAGYAR FORUM » ÁLTALÁNOS FORUM » Térképszerkesztő (Térképszerkesztővel kapcsolatos kérdések és válaszok)
Keresés:


 Copyright Hungaryblitz
by Gabgames